De seneste nyheder inden for børnemode

 

De seneste nyheder inden for børnemode

 

 

Når det kommer til børnetøj er det selvfølgelig klart at man ikke kan snakke om “trends” der skal følges og samtidigt skifter med sæsonerne. De vigtigste faktorer når det kommer til børnetøj er, at det skal være praktisk og komfortabelt at have på, kvaliteten skal være på plads så det kan klare mere end et par ture på legepladsen og materialerne tøjet er lavet af skal være gode, så du ikke risikerer at de er allergifremkaldende.

 

Selv om de seneste trends ikke nødvendigvis skal følges når det kommer til børnetøj, kan vi stadig tale om hvad vi har set indenfor de sidste måneder. Udover inspirationskilder som Pinterest, Instagram og relevante magasiner, har vi også set en masse bøger der handler om, hvordan man selv kan “pifte” sit barns tøj eller genbrugstøj op på en kreativ måde, så det får nyt liv og kan bruges på ny. Beredygtighed, genbrug og generelt idéer til, hvordan vi får skruet ned for vores forbrug er i det hele taget emner som vi snakker meget om lige nu. Derfor synes vi at det er meget relevant at få snakket om det og har dedikeret en del af denne hjemmeside til idéer og tips til, hvordan gammelt tøj kan forvandles til nyt med patchwork teknikken. Men mere om det lidt senere.

 

Så hvad er moderne indenfor børnemode i dag?

 

  • “Festival” stilen

 

Festival stilen har længe været moderne for voksne, men er altså nu blevet lige så populær for børn. Den tager udgangspunkt i farver, sammensætning af forskellige prints og materialer, patchworks, samt en lidt mere “afslappet” tone. Det er faktisk meget passende at det er moderne for forårs/sommer sæsonen, da det er som om man kan tillade sig at eksperimentere lidt mere med farver og prints når solen skinner.

 

 

  • Blonder og tyl

 

Denne trend er som sådan ikke ny, men helt sikkert en vi kommer til at se meget mere af! Den tager udgangspunkt i pigers kærlighed for prinsessekjoler og Disney eventyr og det tyder på, at den er kommet for at blive. Så ønsker du at følge denne trend når du skal købe tøj til en lille, moderne prinsesse handler det bare om at give den hele armen – især når det kommer til tyl og blonder!

 

 

 

  • Denim

 

En klassiker! Jeg kan virkelig ikke huske hvornår denim ikke har været moderne. Det er det materiale der er elsket og kan bruges af alle, uanset alder, køn eller personlig stil. Lige siden vores elskede jeans blev populære i 1950’erne, har vi både brugt denim-jakker, gået i denim kjoler, demin skjorter og alle ejer mindst et par jeans. Nu er denim også blevet populært og moderne i børne-modebilledet – og ikke kun på bukser, men også hatte, shorts, kjoler, sko og veste.

 

 

  • Blomsterprint

 

Endnu en klassiker indenfor sommertøj! Denne trend har altid været et at de mest populære trends når det kommer til børnetøj. Det har dog altid været en trend der for det meste har været populær for piger.  Sådan er det ikke længere. Det er som regel nogle helt andre blomster der bliver brugt til drengetøj, hvilket måske giver meget god mening. Men en ting har drenge- og pige-mode altså til fælles lige nu; og det er blomster, blomster og endnu flere blomster.

 

 

  • Frynser, hatte & accessories

 

Frynser er noget der er forholdsvis nyt når det kommer til børnemode. Vi vil dog begynde at se mere og mere til det, især hvad der angår accessories og tasker til børn. Det er dog noget vi for det meste ser på pigetøj, såsom kjoler, skjorter og veste. Mens frynser på accessories, som små pige tasker, dog er virkelig populære, ser vi andre accessories der er blevet virkelig populære for drenge. For eksempel er der flere drenge der er blevet rigtig glade for hatte, butterflies og seler.

 

 

Men hvad kan børn selv lide at have på?

 

Det er meget forskelligt og kommer nok i høj grad an på deres alder. De fleste børn i alderen mellem 4 og 10 år vil helst gå i det som deres forældre eller større søskende går i. Og det giver jo rigtig god mening, da det er dem de ser op til i den alder og dem der formulerer deres stil.

 

På den anden side er der også mange børn, der allerede fra en tidlig alder ved lige præcis hvad de vil have på. Det kan ofte føre til “kampe” med forældrene, da det måske ikke er det aller praktiske at tage en prinsessekjole eller en Spiderman dragt på i børnehaven. Det som disse to eksempler har til fælles er dog de vilde farver, det anderledes, det ekstravagante. Når børn under en hvis alder selv skal vælge deres tøj, ser vi nemlig den tendens, at de vælger noget anderledes, sjovt og farverigt. Det er også det faktum børnemode tager som udgangspunkt; når man kigger i magasiner med børnetøj er det ikke særlig ofte, at vi finder kedeligt tøj i sorte eller grå nuancer. Tværtimod er tøjet fuld af farver, unikt, sjovt og tit ekstravagant mens materialer som tyl, velour og pallietter bliver brugt i stor stil (igen, for det meste til pigetøj).